Review Crystal Frog and Waterlily Fairy (Broscuța de Cristal și Zâna Nuferilor)

BookNation.ro

Recenzie ”Broscuța de Cristal și Zâna Nuferilor” de Delia Manuela Codin-Zorzoliu

de Emanuela Istrate | mai 24, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BROSCUȚA DE CRISTAL ȘI ZÂNA NUFERILOR PE LIBRIS.RO

Autoarea Delia Manuela Codin-Zorzoliu, născută pe 28 Martie 1987, în București, debutează în revista Liceului Tudor Vladimirescu din Dragănești-Olt , în anul 1998,  cu poezia “Iarnă Grea”. Inspirația a continuat să îi fie prietenă și, până în prezent, a mai scris următoarele povești pentru copii: „Cel de-al cincilea anotimp”, „Călătorie cu un neuro”,  „Prințesa Prepelița și Bobul de Porumb Fermecat”,  „Zâna mării”, „Veverița Curajoasă și Alunul cel Vrăjit”, ”Broscuța de Cristal și Zâna Nuferilor”.  Acum are în lucru câteva romane și în pregătire un volum de poeme. 

În prezent trăiește în Southampton, Marea Britanie.

Astăzi vă voi prezenta minunata carte ”Broscuța de Cristal si Zâna Nuferilor”.

Magia începe din momentul în care atingi coperta. Un model diferit față de ce am mai întâlnit până acum, groasă și moale, parcă e special creată să te invite la momente de relaxare alături de piticul tău. 

Ilustrațiile realizate de Carmina Achim armonizează și redau perfect spiritul poveștii. Fiecare pagină este îmbrăcată în imagini colorate care fac întâmplările și mai captivante. Broscuța, creativă și curajoasă, ne invită într-o călătorie plină de experiențe împletite cu o morală valoroasă: “crede în magia din tine”. Aceasta este o lecție pe care ar trebui și adulții să o poarte vie în mintea și sufletul lor toată viața. Tema încrederii în propria putere, abordată la copii, mi se pare o idee genială. Iar modul în care s-a creat firul poveștii, pentru a ajunge în final la morală, este jucăuș și captivant. Potrivit pentru seri memorabile.

Eroina volumului preia responsabilitatea de a salva broscuțele din Țara Nuferilor. Cu ajutorul scutului magic, ea parcurge un drum lung, de trei tărâmuri. În misiunea ei are nevoie de un praf fermecat pe care cu multă încredere și curaj îl caută până ajunge la el. Desigur, finalul este unul în care ea învinge, iar cel mai mare câștig sunt învățăturile pe care le dobândește pe parcursul experiențelor. Broscuța se convinge de puterea magiei.

M-a surprins foarte plăcut cum călătoria eroinei este povestită unui copil de către tatăl său. Astfel, această carte poate reprezenta un imbold pentru construirea relației dintre tătic și copil. 

Cartea este scrisă cu sufletul, fiecare cuvânt are în spate emoția creației, se simte pasiune și iubire pentru cititori.

Este o carte extrem de frumoasă, captivantă chiar și pentru cei mari. Cei mici vor fi de-a dreptul cuceriți de Broscuța de Cristal.

Vă recomand cu încredere acest volum foarte bine scris și pus în valoare cu ajutorul ilustrațiilor absolut magice.

Aștept cu nerăbdare și volumul de poeme.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BROSCUȚA DE CRISTAL ȘI ZÂNA NUFERILOR PE LIBRIS.ROPublicitate